مسیر اشتباه ادغام در دولت دهم

قدیر قیافه گفت: در دولت قبل وزارت‌ بازرگانی و وزارت صنعت با یکدیگر ادغام نشدند بلکه تجمیع شدند و تبدیل به شتر گاو پلنگی شدند که در همه حوزه‌های صنعت و بازرگانی با مشکل مواجه هستند.

قدیر قیافه با اشاره به نحوه ادغام وزارتخانه ها در دولت دهم گفت: بحث ادغام در تمام دنیا به منظور  کاهش هزینه ها و کوچک سازی دولت و کاهش تصدی‌گری انجام می‌شود اما در دولت دهم این ادغام نبود که اتفاق افتاد بلکه در اصل دو وزارتخانه بازرگانی و صنعت با یکدیگر تجمیع شدند. وی افزود: با این تجمیع نه تنها بدنه وزارتخانه کوچک نشد بلکه بزرگتر هم شد و دستگاه های بیشتری ایجاد شدند.

قیافه با اشاره به تعداد معاونت های وزارت صنعت، معدن و تجارت در حال حاضر گفت: بعد از ادغام یا همان تجمیع، ۱۵ معاونت در این وزارتخانه تشکیل شد که در برخی از این معاونت ها، کارایی و کارآمدی بسیار کم است.  

وی ادامه داد: وزارت صنعت بعد از ادغام تبدیل به یک شتر، گاو، پلنگ شد که نه در حوزه صنعت توانست آنچنان که باید توفیقی داشته باشد و نه در حوزه معدن و نه تجارت. در هر بخش رویکرد و نوع تفکر و نگاه مدیران بود که کارآمدی آن حوزه را رقم می زد. اگر مدیر صنعتی بود تنها بخش صنعتی آن معاونت رشد داشت اما اگر رویکرد و تخصص مدیر بازرگانی بود بخش معدن و صنعت تضعیف شده و بخش بازرگانی رشد می کرد.

وی تاکید کرد: هیچ یک از این معاونت ها نتوانستند به صورت متناسب و متوازن در سه بخش اقدام و عمل داشته باشند. تنها انرژی و زمان و هزینه صرف شد و میلیاردها ریال سرمایه به هدر رفت. این فعال اقتصادی با بیان اینکه ادغام ناصحیح یا همان تجمیع باعث شد فرآیندها طولانی تر شده و چالش های بیشتری در حوزه ایجاد شود گفت: اگر ادغام به صورت اصولی و درست انجام می شد ما شاهد این نابسامانی و ناهماهنگی نبودیم.

قیافه ادامه داد: من اعتقاد دارم برای اصلاح مسیر و جبران خسارات نباید دوباره مسیر آمده را بازگردیم بلکه باید بجای تفکیک و بازگشت به شرایط قبل از ادغام، روند ادغام را اصلاح کنیم. وی توضیح داد: به نظر می رسد اگر  گمرک با حوزه بازرگانی ادغام شوند و در کنار گمرک، سازمان های مرتبط با تجارت مانند سازمان سرمایه گذاری به بخش بازرگانی اضافه شوند تا زنجیره فرآیند تجارت تخصصی شود، شرایط به مراتب بهتر خواهد شد.

وی تاکید کرد: مهمترین دلیلی که دولت می خواهد تفکیک را انجام دهد فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص چالش های موجود در تجارت و بازرگانی و اجرای قانون انتزاع برای رفع آنها است. چرا که در حوزه تنظیم بازار ما دچار چالش های شدیدی هستیم. وقتی محور یک ساختار کلا وزیر باشد و تفویض اختیار صورت نگرفته باشد ما شاهد این هستیم که شخص وزیر در همه حوزه ها باید شخصا تصمیم گیری کند. به طور مثال آقای وزیر خود باید راسا حتی در مورد قیمت رب گوجه فرنگی هم تصمیم بگیرد.  

رئیس انجمن سنگ آهن ایران گفت: من تاکید می کنم ادغام خوب است اما مشروط بر اینکه ادغام صحیح و اصولی صورت بگیرد. اما در دولت دهم هم از نظر کارشناسان و فعالان بخش خصوصی استفاده نشد؛ الان هم در دولت یازدهم برای تفکیک از نظرات بخش خصوصی هیچ استفاده ای نمی شود.  

وی خاطرنشان کرد: ما نباید به عقب بازگردیم. من با بحث انتزاع موافق نیستم و فکر می کنم اگر دولت تلاش کند ادغام جدید صورت گیرد بهتر از تفکیک باشد. این ادغام دوباره باید بین تمام سازمان های مرتبط با بحث بازرگانی و تجارت صورت گیرد تا تمام قطعات پازل کنار یکدیگر قرار گیرد. در حالی که در دولت قبل صنعت و معدن وتجارت با هم تجمیع شد.

رئیس انجمن سنگ آهن ایران در پایان گفت: با توجه به تجارب گذشته اگر دولت بخواهد با این تفکیک وزارت بازرگانی را تشکیل دهد و حجم دولت بزرگتر از قبل شود اتفاق خوبی نیست و نکته اصلی این است که باز هم بعد از تفکیک و تشکیل دو وزارتخانه، تضاد منافع پیش می آید و ناهماهنگی بین دو وزارتخانه هر دو حوزه صنعت و تجارت را تحت الشعاع قرار می دهد.

 

منبع: مهر

کد خبر 20819

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 1 =